- Kusur arıyoruz arkadaşlar, kusur. Kendimiz dışında başkalarını çok iyi takip ediyoruz açığını bulmak için.

- Ne de çabuk alınıyoruz her kelimeden, her bakıştan, her duruştan.

- Benliğimizi tek zannediyoruz içimizde bir çok ben barındırırken.

- İnsana insanca değil “stereotype” kategorileri gözlüklerimizle bakıyoruz.

- Zayıflıklarımızı ve korkularımızı yansıtıyoruz negatif enerjimizle birlikte.

- Dikkat kesilerek değil, öylesine dinliyoruz, okuyoruz. Sonra da yanlış anlıyoruz tabi ki.

- Çok güzel kin besliyoruz şeytanı sevindirecek kadar güzel planlar yaparak.

- Büyütüyoruz, abartıyoruz her şeyi. Eski dilde “ifrat-tefrit” derler. Bkz. Google

- Başkalarından yola çıkarak kendimize ulaşmaya çalışıyoruz, çok zor çook.

- Sıfır noktamıza gelemiyoruz bir türlü kaybediyoruz şu hayatın kıvamını.

- Sabır zor ve şükür de gereksiz geliyor. Ah bilseydik dünyanın bu iki kelimeden ibaret olduğunu!

- Sosyal zekayı umursamıyoruz varsa yoksa mantıksal çıkarımlar. Ne de çok güveniyoruz beynimize.

- Tarihi, sosyolojiyi, psikolojiyi hala ders zannediyoruz biz. O kadar not baskısını görünce. Ve örnek alacak datalar doğal olarak dönmüyor zihnimizde.

- Gayreti dengesiz hırsla, sonucu kadere isyanla karıştırıyoruz hayatın tüm parametreleri bizim elimizdeymiş gibi.

- Dilin “bela” olduğunu unutarak bol bol konuşuyoruz, yazıyoruz, saçıyoruz kelimeleri kime nasıl değeceğini bilmeden.

- Her kalp atışında başka bir havaya bürünebileceğimizi, mevsimlerin her an içimizde döndüğünü anlayamıyor ve insanları da bu çerçevede algılamaya çalışmıyoruz.

- Ölü toprağı var sanki üzerimizde. Cesaret, gayret, risk almak, değişim, özgüven, empati gibi kelimeleri kim silmişse lügatimizden. Bulamıyor ve aksiyoner insan olamıyoruz bir türlü.

Önce kendime yazdım her yazımda olduğu gibi. Çünkü bu sayfalardaki 200’e yakın yazının her birinin yaşanmışlıkları vardır. Saygılarımla.

NOT: Kişisel Marka Atölye çalışmamız 26 Mart Cuma günü yapılacak. Ayrıntılı bilgi için http://www.markasizsiniz.com/2009/11/marka-sizsiniz-atolye-calismalari-basliyor/  Beklerim, saygılarımla.

« « Gençler merak ediyor!| Kişisel Markalaşma konusunda sık sorulan sorular – 1 » »

Toplam : Bir Yorum Var

    Tuğba ÇUHADAR Mart 20th, 2010 at 3:34 pm

    Çok güzel Murat Bey okurken zevk aldım. Ellerinize sağlık ne de güzel açıklamışsınız biz insanları.

Yorumunuz:


Add a comment on FriendFeed